SINGLE SOKKER SØGES I SILKEBORG

28. juli 2023

Vi har i snart et år sorteret affald i ni forskellige kategorier i Silkeborg. Det gør en forskel for vores miljø og klima. Ligesom Midtjyllands Avis bemærker i deres leder fra den 26. juli, hvor de også kigger nærmere på tekstilaffaldsordningen, som vi snart ruller ud i kommunen.

Det går godt med at sortere affald i Silkeborg Kommune, og nu byder vi den nye dreng i klassen ved navn tekstilaffald velkommen.

Vi skal nemlig til at indsamle dit ødelagte tøj og tekstil, så vi kan genanvende materialerne til gavn for vores miljø og klima.

Har du slidt hul i t-shirten? Er de gamle yndlingsjeans revnet, og kan du heller ikke finde makkeren til den gule sok, som har ligget på bunden af vasketøjskurven i evigheder?

Så smid det i containeren til tekstilaffald på din nærmeste genbrugsplads. Det har alle silkeborgensere nemlig kunnet det sidste lange stykke tid.

Ja tak til din hullede t-shirt
I september 2023 får du så også mulighed for at sortere ødelagt tøj og tekstil ved dit hjem i din affaldsbeholder til pap og papir.

Tekstilaffald er den tiende og sidste fraktion, som vi skal sortere ved husstanden, og i Silkeborg Forsyning er vi klar til at indsamle dine single sokker ved dit hjem om ganske få uger.

Indtil da kan du smide det udtjente sengetøj og kjolen med sovsepletten, der ikke vil gå af, i containerne til tekstilaffald på vores genbrugspladser.

Eller gemme tøjet i en gennemsigtig pose, så du er klar til at smide det i beholderen, når du kan se det nye klistermærke med ”TEKSTILAFFALD” på din beholder.

Når vi i Silkeborg Forsyning begynder at indsamle tekstilaffald ved dit hjem, har vi samtidig sikret, at vi har en modtager, der kan håndtere og sortere affaldet videre til genanvendelse.

Dit affald er en ressource, som vi skal bruge igen og igen.

Tak fordi du sorterer. Det gør en forskel.

// Carsten Zaar, chef for Genbrug og Affald, Silkeborg Forsyning

Læs mere om hvordan du sorterer ødelagt tøj og tekstil HER.